Tuesday, 4 December 2012

SAVE GAZA

Assalamualaikum, as we all know sekarang ini gaza ditindas dan dibedil oleh rejim israel. Walaupon diaorg bukan family kita tapi mereka sedara seislam kita. They need our help. Banyak yang kita bole bantu walaupon kita cuma ada di Malaysia. Tolong boikot produk israel seperti kfc, pizza hut, mc'd and so on.

hidup dengan penuh rasa ketakutan

kalau di malaysia cikgu tnya mna kawan sebelah? dia demam dia malas tapi di gaza bila cikgu tnya mereka jawab kawan saya x dapat hadir sebab mati syahid. how do you feel ?
no matter what happen, they have to go to school. gain the knowledge and insyaallah one day they could defend Gaza

israel jets were continuing to fly
Palestinian girls walking home from high school in Al Atatra, Gaza.
demi gaza (:
LET'S PRAY FOR GAZA. THE CHOICES IS IN YOUR HAND

Sunday, 23 September 2012

Pengawas sekolah :>

Assalamualaikum ^___^,
actually hari ni aku nak cerita pasal kegiatan aku sebagai pengawas sekolah yang membosankan dan meletihakan -___-
tahu tak tahun ni pengawas form 1 perangai mcm harommm. tak semua la tapi bole di katakan almost
aku pon mcm terfikir jugak laa apehal diaorg ni bole jadi pengawas?
rupa rupanya this year tadak interview ! what? *muka tak puas hati
masa aku nak jadi pengawas ritu siap kene interbiiiewww segala bagai
sumpah takot :/ tapi ada kak senior tu kata mulut mau manis kalau nk pass interview ni
aku pon 'oh yaka?'. lpas tu aku terus masuk blik guru untk di interbiiiieww

me: *knock the door
teacher: okay masuk
me: assalamualaikum cikgu *buat muka steady padahal dalam hati mcm kene tsunami
teacher: waalaikumslam. *interview mula

yeshhhhh, habis pon interview. dpat pon dapat (:
the best moment ever when cikgu kata "you guys jaga kelas, hari ni cikgu meeting"
waaaaaa, sukaa gilaa sebab dapat keluar kelas. hahahaha
yang tak sukanya bila ada manusia yang try menipu pengawas
kononnya nak p tandas padahal _______ . baik laa terus terang. bukan aku nk buat apa apa pon
the most great moment bila cikgu disiplin kami suruh buat spotcheck
tiap kali spotcheck mmg 1 beg plastik cukup boh brang rampasan
girls selalunya kene rampas barang makeup and boys plak kene rampas mercun bola

yang aku tak sukanya bila pengawas lain tak bertugas aku dgn kawan yg kene
apakah ? :o mmg keje aku dgn kengkawan aku cuma tick nama sapa yg bertugas sapa yang tak
tapi kalau setipa hari aku nk bagi warning kt depa mmg tak laa
malas laa nak marah marah (:
yang selalu tak bertugas pon budak form 1
dah rasa besar sangat kowt sbb tu jadi centu ><
nak ja aku lempang diaorg ni lelaju
END









Sunday, 16 September 2012

Classmates sekepala =)

hari ni entah kenapa aku beria-ria sangat nak update blog
so aku terus capai laptop, terdampar atas katil dan mula menaip macam dugong yg malas
last year kan, aku sah jadi pelajar sekolah menengah
wuhuuu, rasa mcm dah besar and rasa mcm aku ada new life
masa first day aku masuk kelas 1A aku mana ada kawan pon
duduk sorang sorang, rehat sorang sorang, buat keje sorang sorang
dah mcm bini hilang suami pulak ^^ hahaha
tapi after a few days, bapak ramai kawan aku. sampai nama pon gua terlupa

this year, alhamdulillah aku dapat kelas super
kelas ni mmg disanjung tinggi oleh guru guru. puih puih. ayat cannot go
tapi kan kekadang tu rasa mcm stress pon hadoo
yolaaa, tetiap bulan ado kuiz. markah kuiz tu cikgu buh dlm record
aku ingat lpas kuiz konyok kertas tuh then campak dlm tong sampah
rupanya siap kene tampal & kene buat corrections lagik -.- *amik kau
lpas tu kan kan kan, wajib salin 100karangan & 100essay (:
woow, bila dapat tahu sume classmates aku senyum sampai tak nmpk gigi :/

classmates aku nampak nerd tak?
ohhyeshh, terutama lelaki melayu.
hahaha, nak tergelak aku tgok muka diaorg
muka innocent sangat, aku nk marah diaorg pon tak sampai hati
kalau kelas A aku marah jaaa sure depa balas balik -.-
what the heck? ><
lelaki kelas super mmg baik sangat (:
tak pernah aku jumpa classmates lelaki sebaik diaorg walaupon kekadang tu perangai mcm beruk
bila kelas kotor bdk lelaki laa yang kene jadi cleaner tnpa gaji yaaa
sbb mmg girl aturkan boy kene sapu sampah. hahahah. kesian plak aku tgok
macam kes penderaan yang amat kritis di malaysia

girls melayu cuma ada 11 orang
masing masing ada group sendiri tapi kami tetap rapat like a siblings
5 orang geng besssssz, 6 orang plak geng whitechocolate
aku tergolong dalam geng whitechocolate :*
sebenarnya aku malas nk type panjang panjang so tgok ni


  1. amirul naim - muka innocent , genius mcm jimmy neutron *singing
  2. faiz - orang nya pendek tapi bajet tinggi. nak ja aku pijak dy -.-
  3. alif haikal a.k.a boboiboy - king of the gossip. 
  4. muhaimin - pendek, gemok, pengawas, lelaki yang suka tacing tacing -.- drama king btul
  5. afiq - mamat yang paling kepoh
  6. hafizul - the most shy boy in the world. suka tunduk bila cakap dgn girl. mangsa pembulian erni
  7. khairul ikhwan - dia laa classmates gua, dia jugak jiran gua. handsome sbb kacukan penang
  8. aiman - suami kepada asyiqin . hahahha. so lpas ni pnggil dy papa sbb asyiqin aku pnggil mama
  9. asyiqin - wife kepada aiman. *rekaan semata mata*. dy suka pnggil aku katik *asah keris
  10. balqis - girl yg suka menjerit sampai end of the block bole dgar
  11. syida - pemalas tapi pandai *clap clap
  12. afiqah - budak paling pandai (Y)
  13. erni nur a.k.a yaya - okay, dia ni kn ada ramai kawan yg ber-bin atau ber-binti kn Dato'
  14. pinat - anak cikgu , garang gilaa sbb tu dy jadi ketua pengawas
  15. umairah - harap ja tinggi tapi selalu kene bahan dengan aku. hahah *muka puas hati
  16. erni - minah ni duduk sebelah aku ja pon, pembuli tegar 2S.
  17. syifa - orangnya amat soft spoken dan berkaca mata
  18. arni - the only one baby in my class 

arni, me, erni, syifa :*

twins tapi lain mak bapak (:

me with my best buddyzzzzzz 

END

Tuesday, 1 May 2012

introducing me !

Assalamualaikum, Hi ^^
- syafiqah bt abd halim hafiz
- start crying on 1998
- proud to be selangoran
- stay sg petani, kedah
- smk bedong
- cheerful, sensitive

Okay papai :D
Holaaaaaaaa :'3